• A table ! A2 et + A la découverte du repas gastronomique des Français

Francja jest krajem gastronomii. Posiłek gastronomiczny we Francji to centralny punkt francuskiej kultury i dobrego życia, jest sercem sieci praktyk i know-how, które przechodzą od producenta do kucharza, „od widelca do widelca”.

129.00 -15% 109.65
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
129
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Orlen Paczka 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier Inpost 13.9
Kurier Inpost - pobranie 15
Poczta Polska 16
Dostępność W magazynie
ISBN 9782706125096

Darmowa dostawa !

Francja jest krajem gastronomii. Posiłek gastronomiczny we Francji to centralny punkt francuskiej kultury i dobrego życia, jest sercem sieci praktyk i know-how, które przechodzą od producenta do kucharza, „od widelca do widelca”. Uznany przez UNESCO za niematerialne dziedzictwo światowe, gastronomiczny posiłek stanowi sedno tej książki, która pozwala uczniowi języka francuskiego jako języka obcego odkryć kulturę dobrego jedzenia, jednocześnie doskonaląc się w języku mówionym, pisanym po gramatykę i słownictwo. Wszystkie umiejętności są na poziomie A2 CEFR.

W ciągu dziewięciu rozdziałów tematycznych powtarzające się sekcje (Odkryj, Portret, Przepis, Produkt, Jak to powiedzieć) sprawiają, że nauka jest zabawna i wzbogacona, przerywana obrazami, wstawkami, cytatami, wyrażeniami idiomatycznymi itp.
Każda podwójna strona jest jednostką znaczeniową, dostosowującą się również do nauczania / uczenia się zgodnie z godzinnym woluminem (na przykład warsztaty kulinarne).

Odpowiedzi i transkrypcje są dostępne na końcu książki.
Na stronie Internetowej uczeń znajdzie nagrania i odpowiedzi do książki.

Poziom zaawansowania A2
Wydawca: Presses Universitaires de Grenoble - PUG
EAN / ISBN: 9782706125096
Oprawa: miękka
Format: 18cm/26cm
Stron: 127
Data wydania: 2016

 

Public :
Apprenants du français, grands adolescents et adultes, et enseignants du français à partir du niveau A2 du CECR. Tous les amoureux de la cuisine française !

Résumé :
La France est le pays de la gastronomie. Le repas gastronomique des Français, point central de la culture et du bien vivre à la française, est au coeur d’un réseau de pratiques et de savoir-faire qui vont du producteur au cuisinier, « de la fourche à la fourchette ». Reconnu patrimoine mondial immatériel de l’UNESCO, le repas gastronomique est au coeur de cet ouvrage, qui permet à l’apprenant du français langue étrangère de découvrir cette culture du bien manger tout en se perfectionnant dans la langue, à l’oral comme à l’écrit, en grammaire et en vocabulaire. Toutes les compétences sont abordées, dès le niveau A2 du CECR.
Au fil des neuf chapitres thématiques, des rubriques récurrentes (Découvrir, Le portrait, La recette, Le produit, Comment dire) rendent l’apprentissage divertissant et enrichissant, ponctuées d’images, d’encarts, de citations, d’expressions idiomatiques, de points de langue, etc.
Chaque double page est une unité de sens, s’adaptant aussi bien à un enseignement/apprentissage selon un volume horaire (ateliers de cuisine, par exemple), qu’à une acquisition par niveau ou en autonomie.

Les corrigés et les transcriptions sont disponibles à la fin de l’ouvrage.
Un site compagnon en ligne, réunissant tous les sonores ainsi que de nombreux compléments, vient à l’appui du livre de l’apprenant.