• En cuisine et en salle B1-B2 - podręcznik dla nauczyciela

Podręcznik dla nauczyciela do książki En cuisine et en salle B1-B2

117.00 -15% 99.40
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
117
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Orlen Paczka 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier Inpost 13.9
Kurier Inpost - pobranie 15
Poczta Polska 16
Dostępność W magazynie
ISBN 9782090386783

Darmowa dostawa !

Opis serii:
En cuisine et en salle B1-B2 jest przeznaczony dla starszych nastolatków lub dorosłych, którzy nabyli poziom A2 europejskiego systemu opisu kształcenia językowego.

Metoda spełnia potrzeby kursów języka francuskiego dotyczące konkretnych celów (FOS) oraz oczekiwania tych, którzy chcą poprawić swój francuski w kontekście zawodowym lub szukają pracy w sektorze restauracyjnym w środowisku francuskojęzycznym.

W kuchni i jadalni ustanawia się stały związek między nauką języka a profesjonalnymi praktykami w zakresie gotowania i serwowania w jadalni. Warsztaty wideo uzupełniają strony kultury i cywilizacji obrazami. Ilustrowany słownik ułatwia nabycie wysoce specjalistycznego słownictwa gastronomicznego. Wreszcie, instrukcja obejmuje szkolenie do egzaminów zawodowych.

En cuisine et en salle uczniowie osiągają poziom B1-B2 CEFR i opanowują szereg umiejętności językowych ściśle związanych z ich sektorem działalności.

Poziom zaawansowania B1, B2
Wydawca: Cle International.
EAN / ISBN: 9782090386783
Oprawa: miękka
Data wydania: 2016

 

En cuisine et en salle B1-B2 s'adresse à des étudiants grands adolescents ou adultes ayant acquis le niveau A2 du Cadre européen commun de référence pour les langues, notammment avec le manuel En cuisine! A1-A2. Cette méthode répond aux besoins des cours de français sur objectifs spécifiques (FOS) et aux attentes de ceux qui souhaitent améliorer leur français en contexte professionnel ou de recherche d'emploi dans le secteur de la restauration en environnement francophone.

En cuisine et en salle établit un lien constant entre apprentissage de la langue et pratiques professionnelles dans les métiers de la cuisine et du service en salle. Un atelier vidéo complète en images les pages cultures et civilisation. Un glossaire illustré facilite l'acquisition du vocabulaire très spécialisé de la restauration. Enfin, le manuel inclut un entrainement aux examens professionnels.

Avec En cuisine et en salle, les apprenants atteignent un niveau B1-B2 du CECRL et maîtrisent une gamme de compétences linguistiques en relation étroite avec leur secteur d'activité.