• La cuisine juive - Un voyage culinaire de plus de 160 recettes, entre tradition et modernité

149.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Orlen Paczka 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier Inpost 13.9
Kurier Inpost - pobranie 15
Poczta Polska 16
Dostępność W magazynie
ISBN 9782324011061

Darmowa dostawa !

Wyrusz w wyjątkową podróż kulinarną i kulturową, by poznać naród żydowski i jego kuchnię! Od Nowego Jorku do Tel Awiwu, przez Tunis i Kraków, Annabelle Schachmes przedstawia ponad 160 tradycyjnych lub ponownie przywołanych przepisów: przyprawy (saueurkraut, torshi....), przystawki (pirojkis, cegiełki....), dania (klops, pkaïla....), dodatki (latkes, kasha....), chleby i desery (strudel, cygara z miodem....)
Przepisy z całego świata, na codzienne posiłki lub świąteczne dni, wszystkie z wyjątkowym smakiem, wspólną duszą, ale także smakiem stąd i z innych miejsc. Książka z pogranicza tradycji i nowoczesności, która pokazuje, że kuchnia żydowska to przede wszystkim kuchnia dzielenia się, pamięci i przekazu.

Wydawca: Grund
EAN / ISBN: 9782324011061
Oprawa: broszurowa
Format: 20,4cm/24,1cm/4,4cm
Stron: 383

Partez pour un voyage culinaire et culturel exceptionnel à la rencontre du peuple juif et de sa cuisine ! De New York à Tel Aviv en passant par Tunis et Cracovie, Annabelle Schachmes vous fait découvrir plus de 160 recettes traditionnelles ou revisitées avec talent : condiments (saueurkraut, torshi....) entrées (pirojkis, bricks....), plats (klops, pkaïla....), accompagnements (latkes, kasha....), pains et desserts (strudel, cigares aux miels....).
Des recettes du monde entier, pour des repas du quotidien ou des jours de fêtes, avec chez toutes, une saveur spéciale, une âme commune, mais aussi un parfum d'ici et d'ailleurs. Un ouvrage de référence entre tradition et modernité qui montre que la cuisine juive est avant tout une cuisine de partage, de mémoire et de transmission.