• Savoureuse Pologne - 160 recettes culinaires et leur histoire

Pozycja będąca czymś więcej niż tylko książką kucharską ze względu na barwne opisy zwyczajów i tradycji kulinarnych Polaków na przestrzeni wieków, jak również historii poszczególnych potraw. Książka jest opatrzona licznymi starodawnymi rycinami nawiązującymi do tematyki kulinarnej.

108.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Orlen Paczka 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier Inpost 13.9
Kurier Inpost - pobranie 15
Poczta Polska 16
Dostępność W magazynie
ISBN 9782882501134

Darmowa dostawa !

Viviane Bourdon, dziennikarka, często odwiedza Polskę i szybko ulega jej urokowi. Uczy się języka i uświadamia sobie, że legendarna polska gościnność jest zakorzeniona w tysiącletniej historii.
To właśnie podczas odkrywania kulinarnych skarbów Biblioteki Narodowej w Warszawie narodził się pomysł na nietypową książkę kucharską: książkę, która uwzględnia historyczny i kulturowy komponent gastronomii. Z pomocą anegdot i historycznych szczegółów, autorka rozpala nasze usta i zdradza swoje polskie przepisy, które zostały wypróbowane, przetestowane i cieszą się powodzeniem wśród jej przyjaciół, a które zostały dostosowane do ograniczeń współczesnej kuchni i stylu życia.
Smaczny sposób na zanurzenie się w kulturze tego kraju.

Wydawca: Noir Sur Blanc
EAN / ISBN: 9782882501134
Oprawa: miękka
Format: 23,5cm/14,5cm/2,2cm
Stron: 255

Viviane Bourdon, journaliste, séjourne frequemment en Pologne, et tombre rapidement sous le charme du pays. Elle en apprend alors la langue, et s'aperçoit que la légendaire hospitalité polonaise prend ses racines dans un passé millénaire.
C'est en explorant les trésors culinaires de la Bibliothèque nationale de Varsovie qu'elle conçoit l'idée d'un livre de cuisine sortant de l'ordinaire : un ouvrage qui prend en compte la composante historique et culturelle de la gastronomie. En s'appuyant sur force anecdotes et détails historiques, elle nous met l'eau à la bouche et dévoile, adaptées aux contraintes de la cuisine et du mode de vie modernes, ses recettes polonaises maintes fois testées et appréciées par ses amis.
Une savoureuse façon de se pénétrer de la culture du pays