• L'art de trancher la viande et toute sorte de fruits - wydanie unikatowe, kolekcjonerskie

80.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Orlen Paczka 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier Inpost 13.9
Kurier Inpost - pobranie 15
Poczta Polska 16
Dostępność W magazynie
ISBN 9782840564089

Darmowa dostawa !

Wznowienie XVII-wiecznego traktatu, będącego techniczną wskazówką dotyczącą sztuki krojenia mięsa, drobiu, dziczyzny i owoców, ale także podręcznikiem służby stołowej. Miedzioryty, opatrzone przypisami autora, opatrzone są tekstami pisanymi piórem. Oprócz wskazówek dotyczących krojenia, podają pory spożywania różnych mięs i ich walory lecznicze.

EAN / ISBN: 9782840564089
Oprawa: miękka
Format: 26cm/21cm
Stron: 108
Data wydania: 2013

Réédition d'un traité du XVIIe siècle, référence technique sur l'art de la découpe des viandes, volailles, gibiers et fruits, mais aussi manuel du service à table. Les planches gravées sur cuivre annotées par l'auteur sont accompagnées de textes écrits à la plume. Au-delà des indications de tranchage, ils font état des saisons de consommation des diverses viandes et de leurs vertus thérapeutiques.