• Hotellerie-restauration.com podręcznik + DVD-Rom wydanie drugie

Hôtellerie-restauration.com ma na celu zachęcenie uczniów do komunikowania się w języku francuskim. Opracowana na 120 godzin w codziennych sytuacjach w zawodach hotelowych i restauracyjnych. Ta metoda jest przeznaczona dla wszystkich specjalistów w branży mających bezpośredni kontakt z klientami francuskojęzycznymi.

131.90 -15% 112.12
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
131.9
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Orlen Paczka 0
Odbiór osobisty Kraków 0
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier Inpost 13.9
Kurier Inpost - pobranie 15
Poczta Polska 16
Dostępność W magazynie
ISBN 9782090380460

Darmowa dostawa !

Opis serii:
Zalety drugiej edycji:
- płyta DVD-Rom zawierająca: dokumentację fikcyjną wideo w 6 odcinkach w bezpośrednim związku z jednostkami książki i dźwiękiem w formacie mp3,
- kolorowy przewodnik „Gastronomia i wino”,
- przygotowanie do DFP TH B1 (profesjonalny francuski dyplom turystyki i hotelarstwa paryskiej izby handlowo-przemysłowej) z 10 testami szkoleniowymi,
- dwa testy kwalifikacyjne: test ogólny i test z języka specjalistycznego
- Szczegółowy przewodnik dydaktyczny z odpowiedziami do ćwiczeń Hotellerie-restauration.com 2e édition, Guide pédagogique

Poziom zaawansowania A2, B1
Wydawca: CLE International
Seria: Point com
EAN / ISBN: 9782090380460
Oprawa: miękka
Stron: 142
Data wydania: 2013

Livre de l'élève de Hôtellerie-restauration.com, méthode de français langue étrangère (FLE) dans le domaine du français sur objectif spécifique (FOS) pour grands adolescents et adultes, niveaux A2/B1.

Hôtellerie-restauration.com a pour objectif d'amener en 120 heures les apprenants à communiquer en français dans des situations courantes des professions de l'hôtellerie et de la restauration. Cette méthode s'adresse à tous les professionnels du secteur en contact direct avec la clientèle francophone. Utilisable à partir de 60 heures de français général, Hôtellerie-restauration.commet en scène des situations de communication simples.

Les "plus" de la deuxième édition:

  • un DVD-Rom inclus avec: un docu-fiction vidéo en 6 épisodes en lien direct avec les unités du livre et tout l'audio au format mp3
  • un guide "Gastronomie et oenologie" tout en couleur
  • une préparation au DFP TH B1 (Diplôme de français professionnel Tourisme et l'hôtellerie de la Chambre de commerce et d'industrie de Paris) avec 10 épreuves d'entraînement
  • deux tests de placement : un test général et un test en langue de spécialité

Et toujours : un guide pédagogique détaillé avec les corrigés des exercices et l'exploitation de la vidéo.

Jean-Luc Penfornis, Chantal Dubois, Laurent Semichon, Sophie Corbeau - Hôtellerie-restauration.com - 2e édition aux éditions Cle International